Kiralayacağınız konutu mutlaka yerinde görün, çevresine, o bölgedeki sosyal ve ekonomik yaşama dikkat edin. İşyerinize ulaşım imkânlarını araştırın. Hatta gerekirse işyerinize ulaşımı deneyin. Okula gidecek çocuklarınız varsa, eğitim imkân ve kalitesini araştırın. Okula ulaşım imkânlarına bakın. Evin mutlaka içine bakın. Manzarasına bakın. İçinde kırık ve tamiri gereken yerler varsa ev sahibine bunları tek tek belirtin. Gerekirse tamiratı ev sahibinin yaptırmasını veya sizin tarafından kiradan düşmek kaydıyla yapılacağını belirtin. Yazılı bir kira sözleşmesi mutlaka yapın. Bu sözleşmenin imzalı bir örneğini kira süresince mutlaka saklayın.
Ev sahibine ulaşabileceğiniz adres ve telefonları alın. Kira sözleşmesinin tapuya şerh edileceği yönünde sözleşmeye hüküm koymakta yarar vardır. Kirayı tapuya şerh ettirmek sizi taşınmazın satılması halinde yeni alıcıya karşı koruyacaktır. Gayrimenkul satılsa dahi tahliye zorunda kalmazsınız.
Değerli Meslektaşlarımız TEDB Üyesi Emlak Ofislerinin kullanabileceği örnek sözleşmeleri aşağıda bulabi...
Devamını okuKüresel yatırımcıların ilgisini çeken bir destinasyon olarak Kıbrıs’ın potansiyeli emsallerine gö...
Devamını okuİngiltere'de ev sahibi olman daha avantajlı! Döviz dalgalanmalarından etkilenmez. Döviz bazında sabit ...
Devamını okuMortgage, insanların kolayca hatta kira öder gibi ev almalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir Gayrimenkul Finansm...
Devamını oku• Konutun projesi var mı? • Zemin etüdü yapılmış mı? (Zemin emniyet gerilmesi belirlenip katsayısın...
Devamını oku